בדיקת אבהות: האם עלולה להוות הצדקה לצורך בקיום הפלה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!

ישנן מדינות בעולם שבהן, בדיקת אהבות הינה הליך מאוד מקובל ומוסדר. בישראל, בדיקות גנטיות לזיהוי או שלילת אהבות נעשותבדיקת אבהות: האם עלולה להוות הצדקה לצורך בקיום הפלה? במשורה. בית המשפט נוטה שלא לאשר בדיקות כאלה. יחד עם זאת ולמרות שהדבר איננו חוקי, ישנם לא מעט אנשים אשר נעזרים בבדיקות מהסוג הזה, שנעשות במעבדות בחו"ל. מבלי להיכנס לחוקיות העניין, נעסוק כעת בסוגיה הבאה: האם בדיקת אבהות עלולה להוות הצדקה לצורך בקיום הפלה, ואולי דווקא להפך?

בדיקת אהבות שמונעת הפלה

ההחלטה לבצע הפלה לעולם לא מגיעה בקלות ראש. לכל אישה יש השיקולים שלה וזה בהחלט חלק מזכותה של האישה על גופה ועל עתידה. זה אולי לא פוליטיקלי קורקט לומר זאת, אבל בהחלט קיימות נשים שמחליטות להפיל משיקולים כלכליים. כלומר, אישה, צעירה או לא צעירה, שסבורה שלא יהיה בכוחה לכלכל את התינוק, עשויה להפיל מבלי להביא בחשבון שיקולים אחרים. מובן שהחלטה שכזאת עלולה להביא עימה סבל רב, מבחינה נפשית. אפשר להניח שאם אישה איננה בטוחה מיהו אבי התינוק היא לא תוכל לבקש ובוודאי שלא תוכל לתבוע בנחרצות כי גבר שעימו קיימה יחסים יסייע לה בהוצאות גידול הילד המשותף. אולם, ניתן להניח כי במידה ואפשר יהיה לבצע בדיקת אהבות, הרי שהצורך בהפלה עשוי להתבטל, לפחות במקרה הזה.

בדיקת אהבות שמהווה צידוק להפלה

ניתן להראות מקרה אחר, שבו בדיקת אהבות דווקא תביא לצידוק והכרה בצורך לקיום הפלה. כיום, בישראל פועלות על פי החוק וועדות להפסקת היריון. רק אישה

הפלה

שעומדת בפני וועדה והמקרה שלה מאושר, יכולה לבצע הפסקת היריון. כיום, סיבה מרכזית שמוצגת בפני הוועדות היא היריון שמחוץ לנישואין. אך האם באמת בכל המקרים הללו ההיריון הוא בהכרח מחוץ לנישואין? בדיקת אהבות יכולה להסיר כל ספק.

הבדיקה יכולה להיות רלוונטית ולא כשמדובר רק בנשים נשואות אלא גם בנשים שנמצאות בקשר זוגי. למשל, ניקח דוגמא אחרת ובה אישה מקיימת קשר נוכחי עם גבר אך אין היא בטוחה אם הוא האב. היא תוכל להסתמך על בדיקה גנטית של DNA בכדי להחליט. במידה והאב הוא אכן הגבר שעימו היא רוצה לקשור את עתידה, היא תוכל לוותר על ההפלה. ואם האב הוא למעשה גבר אחר, שממנו נפרדה מסיבות שונות, היא תוכל להצדיק בפני עצמה ובפני כל איש או גורם אחר, את הפסקת ההיריון.

בדיקת אהבות מול זכותה של האישה על גופה

בקרב חוגים מקצועיים עולה וויכוח לגבי הקשר בין זכות האישה על גופה לבין זכות הגבר להפוך לאב. גם אם אין מדובר במקרה של יום ביומו שנידון בכלי התקשורת או בבתי המשפט לענייני משפחה, בדיקת אהבות יכולה לעורר בגבר רגשות אבהיים. כלומר אפשרי מצב שבו האם רוצה לבצע הפסקת היריון בעוד שהאב רוצה להימנע מכך. הגישה הרווחת כיום היא כי זכות האישה להפסקת ההיריון גוברת על זכותו של האב, לקיים את ההיריון.

לסיום, בשל חשיבות ההחלטה, ראוי לציין כי בדיקת אהבות בפני עצמה לא צריכה להיות שיקול יחיד בהחלטה האם להמשיך בהיריון או לבצע הפלה. בין השיקולים הנוספים כדאי להביא בחשבון למשל: פגיעה אפשרית בהריונות הבאים – נמצא כי לאחר הפלה גדל מאוד הסיכוי ללידות מוקדמות. קיימת גם אפשרות למצוקה רגשית – אם אישה לא מעבדת היטב את השיקולים הרגשיים, היא עלולה לסבול ממצוקה רגשית. לפני כל הפסקת היריון מומלץ להתייעץ עם עובדת סוציאלית או לקבל תמיכה רגשית ממקורות אחרים.

מקורות:
qz

אולי יעניין אותך גם:

בדיקת אבהות בהריון מרובה עוברים

מהי עלות בדיקת אבהות? כל האופציות

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!
פנינה פיירברג

פנינה פיירברג

מנהלת המרכז לבדיקת אבהות, מרכז ותיק עם ניסיון עשיר של טיפולים, ליווים ולקוחות מרוצים.
פנינה בעלת תואר במדעי החברה ומתמחה בתחומים של מחקר, בדיקות גינטיות ופנים גופי.

053-3536720
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!