למי זה מתאים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!

למי זה מתאיםבגדול נהוג לסווג את כל המצבים שבהם נדרשת בדיקת אבהות לשתי קבוצות עיקריות כשבקבוצה הראשונה אנחנו מוצאים את המקרים שבהם הבדיקה נדרשת כשהצאצא נולד לבני זוג נשואים ואילו בקבוצה השנייה אנחנו מוצאים את המקרים שבהם הבדיקה נדרשת כשהצאצא נולד לבני זוג שאינם נשואים.

כמובן שכל אחת מהקבוצות נחלקת לתתי קבוצות. כך לדוגמה קבוצת הזוגות הלא נשואים נחלקת למקרים שבהם בני הזוג מנהלים קשר זוגי ולמקרים שבהם אין קשר זוגי בין בני הזוג. במאמר שלפניכם נפרט אודות המצבים השונים תוך התייחסות לכל קבוצה בנפרד.

בדיקת אבהות לזוגות נשואים

  • חשד לכך שהצאצא אינו הילד הביולוגי של הבעל – ברוב המוחלט של המקרים, במצב זה לא יוציא בית המשפט צו לביצוע הבדיקה, שכן אם יתברר שהצאצא נולד מחוץ למסגרת הנישואין כלומר מזרעו של אדם אחר, ייחשב לפי ההלכה לממזר. במצב זה לא יוכל להתחתן ברבנות והדבר נכון גם לצאצאיו ולכל הצאצאים בשושלת לדורי דורות. הבדיקה תותר על פי חוק במצב זה אך ורק אם נשקפת סכנה ממשית לבריאותו או לחייו שכן לצורך העניין בשביל לבצע בדיקת התאמה של איברים לפני השתלת איברים, יש לעבור בדיקת התאמת רקמות.
  • זוגות מעורבים – אם מדובר בזוג נשוי המורכב מאדם אחד שאינו אזרח ישראלי ואדם שני שהינו אזרח ישראלי, לרוב יועלו חשדות מצד משרד הפנים כי מדובר בנישואים פיקטיביים וכי הרצון לרשום את הצאצא כצאצא משותף, הוא תולדה של ניסיון להסדיר את מעמדו של האזרח הזר בארץ. אי לכך, לא אחת במקרים מעין אלה תידרש בדיקת אבהות.
  • תינוק הנולד באמצעות אם פונדקאית בחו"ל – אם זוג נשוי הביא לעולם צאצא בעזרת אם פונדקאית בחו"ל, לרוב יהיה עליהם לעבור בדיקת רקמות על מנת להוכיח כי הם אכן ההורים הביולוגיים שלו. זאת על מנת שיוכל לקבל אזרחות ישראלית.

בדיקת אבהות לזוגות לא נשואים

  • הוכחת אבהות של גבר – אם גבר מסוים מאמין כי הילד של אישה שאינה אשתו הוא למעשה בנו הביולוגי, באפשרותו להגיש בקשה לבית המשפט לענייני משפחה לעבור בדיקת אבהות. זאת כמובן אלא אם כן ישנו חשש שתוצאות הבדיקה יוכיחו כי הילד ממזר. אי לכך, במצב זה לרוב לא יוציא בית המשפט צו רשמי לקיום הבדיקה, אלא אם כן בזמן שנקלט ההיריון האישה לא הייתה נשואה.
  • בהמשך לדוגמה הקודמת, אם אישה מסוימת מאמינה כי הילד שלה הוא בנו הביולוגי של גבר מסוים, גם אם אותו גבר הוא גבר נשוי, תוכל לדרוש מבית המשפט להוציא צו רשמי לביצוע הבדיקה. זאת כמובן כל עוד מדובר באישה שאינה נשואה, שכן אם הייתה נשואה בזמן שנקלט ההיריון, ישנו חשש לממזרות.
  • ספקות בנוגע לקשר הביולוגי – אם גבר מסוים חי עם אישה, אך אינו נשוי לה ובליבו מקנן הספק בנוגע לכך שילדם המשותף הוא אכן בנו הביולוגי, רוב הסיכויים שיעלה בידו לשכנע את בית המשפט כי יש להוציא צו רשמי לביצוע הבדיקה. כמובן שאם הוא נשוי לאם, ברוב המקרים הצו לא יינתן.

בדיקת אבהות פרטית בחו"ל

יש לציין כי כל אדם המעוניין לבדוק האם הוא אכן ההורה הביולוגי של ילד מסוים או שמא אין ביניהם קרבה משפחתית, יכול לעשות זאת באופן פרטי בבית ולשלוח למעבדה בחו"ל. כיום ישנן מספר חברות בינלאומיות המספקות את האפשרות לעבור בדיקת אבהות באופן פרטי וכך ניתן לעבור את הבדיקה גם אם ישנו חשש לממזרות. עם זאת, תוצאות הבדיקה לא יוכלו לקבל תוקף משפטי.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!
פנינה פיירברג

פנינה פיירברג

מנהלת המרכז לבדיקת אבהות, מרכז ותיק עם ניסיון עשיר של טיפולים, ליווים ולקוחות מרוצים.
פנינה בעלת תואר במדעי החברה ומתמחה בתחומים של מחקר, בדיקות גינטיות ופנים גופי.

053-3536720
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!